×
فهرست

بوستر پمپ

مسئله کمبود آب در جهان و هم‌چنین در کشور ما، به بحران نگران کننده ای تبدیل شده است که باید بیش از هر چیزی دغدغه فکری مسئولین و مردم باشد. با وجود افزایش روز افزون جمعیت شهری و به دنبال آن افزایش تقاضا برای تامین انرژی و خدمات، طبیعتا کمبود آب، برق و گاز، بیشتر از سایر خدمات به چشم می‌آید. در نتیجه‌ی این تغییر و تحول در طبیعت که شامل خشکسالی و کمبود آب است تقاضا برای مصرف آب نیز بالا رفته است. در مجتمع‌های مسکونی و سازه‌های بزرگ، افت فشار آب در ساعات پر مصرف، باعث اختلال در فعالیت‌های روزمره ساکنین می شود. بوستر پمپ‌ همان وسیله‌ای است که در زمان ‌های بحرانی افت فشار آب، منجی مصرف‌کنندگان خواهد بود. عملکرد بوستر پمپ به شیوه‌ ای است که با ایجاد فشار در بخش‌ های گوناگون، به نحوی کارآمد، افت فشار آب را جبران خواهد کرد. در ادامه مطلب برای آشنایی کامل با بوستر پمپ با ونداد تجهیز همراه باشید.

بوستر پمپ چیست؟

بوستر پمپ در دسته ابزارآلات پمپ و سیستم آبرسانی قرار می گیرد. دستگاهی که از دو یا چندین الکترو پمپ که در جهت موازی قرار گرفته اند، تشکیل شده است. درواقع این محصول دستگاهی یک پارچه برای افزایش و حفظ فشار آب و بالا بردن مقدار بازدهی آن است، که در زمینه آبرسانی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه بیشتر در مکان‌هایی که جریان آب به صورت نا پایدار و با تغییرات زیاد همراه است، استفاده می شود. عملکرد بوستر پمپ به این شکل است که در صورت پایین بودن تقاضای آب، دستگاه در حالت آماده به کار باقی می ماند و زمانی که افزایش تقاضا برای تامین آب بالا رفت، بوستر پمپ فعال شده و فشار مورد نیاز جهت تامین آب را فراهم می کند و فشار را با توجه به مقدار مورد نیاز افزایش می دهد. موارد استفاده از بوستر پمپ‌ ها منحصر به سیستم های آب شهری و آب مصرفی ساختمان ها نمی‌شود، بلکه برای تامین فشار آب مورد نیاز آتشنشانی، مراکز تجاری، برج‌ها، آبیاری در شهر‌ها، بیمارستان‌ها، آبیاری پارک ها و فضای سبز، پاساژ ‌ها، مراکز صنعتی و ... نیز کاربرد فراوانی دارد. در واقع این محصولات مورد نیاز در بخش آبرسانی وظیفه ثابت نگه داشتن فشار لازم برای تامین شبکه مصرف با وجود الگوی متغیر مصرفی را بر عهده دارند. در صورت افت فشار آب در سیستم مصرفی، بوستر پمپ‌ها برای جبران این افت فشار روشن خواهند شد. بوستر پمپ ها با راندمان بسیار بالا و کمترین انرژی، دبی و هد مورد نیاز را تامین می نمایند.

کاربرد بوستر پمپ

بوستر پمپ در اماکن و صنایع بسیاری از جمله:
آبرسانی مدارس، بیمارستان ها، سالن های تفریحی، هتل ها، فرودگاه ها و...
درسیستم های تصفیه
نظافت عمومی
آبیاری قطره ‌ای محصولات کشاورزی و باغ ها
انتقال آب به ارتفاعات بالا مثل تپه ها
گزینه ای فوق العاده برای سیستم اطفاء حریق
خدمات آبرسانی در مجتمع های مسکونی
کاربردی برای سیستم های آب بهداشتی
مورد استفاده در سیستم های خنک کننده
و ...
مورد استفاده قرار می گیرد. لازم است به این نکته نیز توجه داشته باشید که به طور کلی کاربرد اصلی بوستر پمپ زمانی است که نیاز به فشار بیشتری برای تامین آب وجود داشته باشد.

کارکرد بوستر پمپ

از آنجا که الگوی ثابتی برای مصرف آب در یک ساختمان وجود ندارد و الگو ‌های مصرفی دائما در حال تغییر هستند، در نتیجه کاهش فشار آب در طبقات بالایی یک ساختمان امری کاملا طبیعی است. در چنین مواردی برای جبران افت فشار آب از بوستر پمپ ها استفاده می کنند. این دستگاه فشار آب داخل لوله ها را افزایش می دهد و باعث بهبود سرعت جریان آب می شود. روند عملکرد بوستر پمپ ها به این صورت است که با شروع مصرف ابتدا یکی از پمپ ها روشن شده و تا زمان ثابت بودن مصرف آب شروع به کار می‌کند. در صورت افزایش مصرف، آب پمپ دیگر به صورت اتوماتیک وارد سیستم خواهد شد و به همین ترتیب سایر پمپ ها برای  جبران افت فشار آب، روشن می شوند. در زمان های اوج مصرف تمامی پمپ های مدار وارد عمل می شوند تا فشار آب بتواند در حالت تعادل قرار بگیرد. همچنین درصورتی که مصرف آب پایین بیاید، بخشی از بوستر پمپ فعال می ماند و پمپ های دیگر از مدار خارج می شوند تا از اتلاف انرژی نیز جلوگیری شود. بیشتر این پمپ ها از نوع گریز از مرکز هستند که به چند پروانه تکیه می کنند تا به این ترتیب، مایع پمپ شده را به داخل ورودی پمپ بکشند و با عبور مایعات از پروانه و محفظه، ولتاژ فشار آن را تقویت کنند.

اجزاء تشکیل دهنده بوستر پمپ

بوستر پمپ از اجزا مختلفی تکشیل شده است که در ادامه به معرفی و توضیح هر کدام از این بخش ها خواهیم پرداخت.
تابلو برق و کنترل
وظیفه هماهنگ کردن سیستم مکانیکی و الکتریکی بر عهده تابلو برق است هم‌چنین این قسمت می‌تواند نقش به‌سزایی در کارکرد مطلوب بوستر پمپ داشته باشد. لازم است که سطح ایمنی کنترل و تابلو برق در سطح تایید شده از منظر استاندارد جهانی باشد. با وجود این اجزا در بوستر پمپ ، سیستم مصرفی شما برابر تغییر دور و نوسانات برق محافظت می شود. لازم است بدانید که این قطعه قادر است استهلاک را در مدار موجود به کم ترین میزان ممکن برساند.  

شاسی

آیا می دانستید که تمام قطعات اصلی سیستم شما باید روی یک صفحه شاسی قرار بگیرد؟
با قرار گیری پمپ ها و الکتروموتور ها بر روی یک شاسی مناسب، حرکت و ارتعاش ناشی از فعالیت بوستر پمپ تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل باید از یک شاسی بسیار با دوام، یک پارچه و با استهلاک بسیار بالا استفاده شود.  

پمپ

پمپ ها مهم ترین و اساسی ترین قسمت بوستر به حساب می آیند. پمپ‌های سانتریفیوژ از نوع افقی تک پروانه ای، افقی طبقاتی و عمودی طبقاتی از انواع پمپ های بوستر هستند. این جز عامل اصلیی گردش و جریان آب در مدار سیتم است و به نوعی دلیل اصلی افزایش هد و دبی آب عبوری از مدار نیز به شمار می رود.

مخزن دیافراگمی

وجود مخزن دیافراگمی در جلوگیری از تنش‌های بزرگ در اثر پدیده ضربه قوچ آب، نقش بازی می‌کند. مخزن دیافراگمی این قابلیت را دارد که آب را تحت فشار معینی ذخیره نموده و در صورت لزوم آن را دوباره به سیستم برگرداند. همچنین لازم است بدانید که وجود یک منبع تحت فشار، باعث متعادل نگه داشتن میزان فشار آب مصرفی در مدار ی شود. مهم ترین دلیل استفاده از مخرن دیافراگمی، خاصیت ارتجاعی مخازن است که با همین خاصیت باعث می شوند میزان ذخیره آب سیسستم با توجه به میزان مورد نیاز ساختمان، کم یا زیاد شود.

کلکتور ‌های مکش و دهی (ورودی و خروجی)

ورودی پمپ ها به کلکتور مکش متصل است و سیال از طریق این کلکتور وارد پمپ ها می‌شود. عکس این حالت، کلکتور دهش است که سیال از طریق آن خارج می‌شود. آب شرب به صورت مستقیم با این کلکتور ها در تماس است و به همین دلیل باید جنس ان ها از گالوانیزه بهداشتی باشد و همچنین هیچ درزی نباید وجود داشته باشد تا قابلیت تحمل فشار بالا را داشته باشد.

الکتروموتور

الکتروموتور یکی از اجزای اصلی بوستر پمپ محسوب می‌شود که انرژی مورد نیاز مدار را تامین می کند و در واقع به عنوان موتور محرک پمپ عمل می‌کنند. الکتورموتور انرژی الکتریکی را دریافت کرده و آن را به انرژی جنبشی تبدیل می کند تا در نهایت باعث حرکت محور و پروانه پمپ های سیستم شود. معمولا الکتروموتور ها دارای 1450 یا 2900 دور در دقیقه هستند که این مقدار با توجه به زمینه کاربردی بوستر پمپ انتخاب می شود.

لرزه گیر

از لرزه گیر‌ها به صورت کاملا جداگانه در هر خط بوستر پمپ یعنی در ورودی و خروجی هر پمپ استفاده می‌شود. دلیل استفاده از لرزه گیر ها، عدم انتقال ارتعاش بوستر پمپ به شبکه لوله‌کشی است، زیرا زمان افزایش خروجی دبی از پمپ ها، ارتعاش بوستر پمپ نیز زیاد می شود.

صافی

در اغلب موارد سیال مورد استفاده برای مصرف حاوی ذرات ریز و اجسامی است که نباید وارد پمپ شوند زیرا ورود این ذرات آسیب جدی به بوستر پمپ وارد خواهد کرد. بهترین گزینه در نظر گرفتن صافی های جداگانه است که در صورت بسته شدن یک خط بقیه پمپ ها بتوانند عملکرد خود را حفظ کنند.

شیر فلکه

در صورتی که قصد تعمیر پمپ ها را داشته باشید یا بخواهید یکی از آن ها را از مدار خارج کنید باید از شیر ‌های فلکه برای قطع جریان سیال استفاده کنید. شیر‌های چدنی برای ابعاد بزرگ و شیر های برنجی برای ابعاد کوچک کاربرد دارند.

شیر یک طرفه

از شیر یک طرفه برای جلوگیری از برگشت آب به پمپ و جلوگیری از صدمه رساندن ضربه قوچ احتمالی استفاده می‌کنند.

مانومتر

برای اندازه گیری فشار ورودی، خروجی و فشار تمامی پمپ ها از مانومتر استفاده می‌شود. فیوز‌های فرعی و اصلی، کنترل فاز، کلید حرارتی، کنتاکتور، رله، کنترل سطح، فریم، تایمر، آمپرمتر و ... از دیگر اجزای سازنده بوستر پمپ ها به شمار می روند.

انواع بوستر پمپ

بوستر پمپ ها به طور کلی به 2 دسته دور ثابت و دور متغیر  تقسیم می‌شوند که در ادامه به معرفی هر کدام از این انواع خواهیم پرداخت.

دور ثابت

در بوستر پمپ های نسل جدید، روشن و خاموش شدن الکترو پمپ ها به صورت ردیفی است و برای کنترل فشار از دو پرشر سوئیچ استفاده می شود. یکی از این سوئیچ ها برای حداکثر فشار و دیگری برای حداقل فشار طراحی شده است. بوستر پمپ دورثابت بیشتر جنبه ایمنی داشته و در زمان وقوع حادثه یا آتش سوزی با فشار بالا وارد مدار شده و اطفاء حریق می‌کند. کاربرد‌هایی همچون پرکردن مخازن آب و استفاده در آبیاری های صنعتی از دیگر موارد استفاده بوستر پمپ دور ثابت است. ولتاژ مصرفی پمپ های دور ثابت 220 ولت تک فاز و 380 ولت سه فاز و یا ترکیبی از این دو است. در این نوع بوستر پمپ از یک یا چند منبع دیافراگمی استفاده شده است.

دور متغیر

کم صدا بودن، کاهش انرژی الکتریکی و استهلاک پایین از ویژگی‌های مهم بوستر پمپ دور متغیر است این نوع بوستر پمپ برای تامین آب مصرفی استفاده می‌شود. اساس عملکرد بوستر پمپ دور متغیر بر پایه اینورتر است. در واقع اینورتر یک برد برای تنظیم فرکانس برق ورودی است. نکته قابل اهمیت در رابطه با بوستر پمپ دور متغیر، مسئله اهمیت کنترل دور پمپ است. کارکرد پمپ بر اساس برق است و این برق به الکترو پمپ ها برای گردش، انتقال پیدا می‌کند لازم به ذکر است که این تغییر گردش توسط اینورتر انجام می‌شود. بوستر پمپ دور متغیر به یک باره روشن و خاموش نمی شود. دلیل این مسئله تغییر سرعت به دلیل تغییر فشار آب است که در نتیجه‌ی آن منحنی فشار دبی پمپ در هر سرعت گردش، تغییر جدیدی پیدا می‌کند و در صورت نیاز به فشار بیشتر پمپ بعدی روشن خواهد شد. در نتیجه ثابت نگه داشتن فشار آب در جریان آبرسانی می‌تواند از اصلی ترین ویژگی بوستر پمپ دور متغیر باشد.
به طور کلی اساس کار این دو بوستر بسیار ساده است، در زمان آغاز، الکتروپمپ اصلی در جایگاه اولین الکتروپمپ شروع به حرکت می‌کند. هر قدر فشار آب و جریان برق خروجی از اینورتر زیاد باشد سرعت گردش دستگاه هم افزایش پیدا خواهد کرد.

انواع بوستر پمپ از لحاظ کارکرد

بوستر پمپ ها از لحاظ کارکرد در انواع پمپ رزرو، پمپ اصلی و پمپ جوکی وجود دارند که در ادامه به معرفی هر کدوم می پردازیم.

پمپ رزرو

این نوع پمپ بر روی بوستر پمپ قرار می‌گیرد تا در صورت خراب شدن بتوان آن را جایگزین کرد، زیرا این پمپ‌ها در مراکز حیاتی و حساس مورد استفاده قرار می‌گیرند. مراکزی مانند بیمارستان‌ها، کارخانه‌جات و ... . همچنین در مکان‌هایی که آبرسانی در آن امری حیاتی است و باید بدون وقفه این روند ادامه داشته باشد نیز از این نوع استفاده می شود.

پمپ اصلی

این نوع پمپ به تنهایی می‌تواند در میزان مصرف بالا و پایین، تامین کننده باشد و نیازی به پمپ جایگزین ندارد. وظیفه اصلی این پمپ تامین فشار و دبی مورد نیاز کل سیستم است.

پمپ جوکی

نام دیگر این نوع پمپ، پیشرو است. در صورتی که نیاز به پمپ بزرگ نباشد و دبی درخواستی کم باشد، می‌توان این نیاز را با پمپ‌های کوچک برطرف کرد تا هم در مصرف انرژی صرفه جویی شود و هم استهلاک کاهش پیدا کند. بنابراین در مصارف پایین از این نوع پمپ‌ها استفاده می‌کنند.

مزایای استفاده از بوستر پمپ

در میان مزایای بی نظیر بوستر پمپ می توان به موارد زیر اشاره داشت.

  • ثابت بودن فشار آب خروجی
  • عدم نیاز به دیافراگم
  • حذف ضربه قوچ
  • کاهش هزینه برق تا 30 درصد
  • کاهش هزینه‌های سرویس
  • کاهش فضای مورد نیاز
  • معادل بودن مقدار آب پمپاژ شده با میزان آب مصرفی مورد نیاز
  • پوشش محدوده وسیعی از جهت تنوع مصرفی
  • قابلیت سرویس حین کار
  • قابلیت جداسازی اجزا بوستر پمپ‌ از یک دیگر و سهولت در حمل و نصب

تفاوت پمپ آب با بوستر پمپ

بوستر پمپ و پمپ آب تفاوت های بسیاری با یک دیگر دارند که در ادامه به اساسی ترین تفاوت های دو محصول اشاره خواهیم داشت. پمپ‌های ساده، ساز و کار پیچیده‌ای ندارند و طراحی عملکرد‌‌ آنها به این صورت است که پمپ خاموش شود یا روشن شود. بنابراین نمی‌توان از خروجی آن انتظار تامین سطح فشار ثابت از جریان آب را داشت. اما مسئله ای که در طراحی بوستر پمپ ها وجود دارد، پوشش افت فشار آب در جریان است. بنابراین چیزی که در بوستر پمپ ها مهم است، قدرت مدیریتی برای مواقع بحرانی کمبود فشار آب است که می‌توان توقع بهره مندی از سطوح مختلف دبی را از آن داشت. این همان عملکردی است که در پمپ‌های ساده به چشم نمی‌خورد. بوستر پمپ ها را در حالت کلی به صورت زیر می توان دسته بندی کرد:

تک پمپ

•    دور ثابت
•    دور متغیر

چند پمپ

•    دور ثابت همراه با جوکی پمپ یا بدون همراهی آن
•    دور متغیر
•    دور ثابت و متغیر

بوستر پمپ آتشنشانی ونداد تجهیز

با افزایش جمعیت شهری، افزایش ساخت و ساز و  همچنین وجود پروژه‌های متعدد در زمینه‌های مختلف، رعایت نکات ایمنی برای جلوگیری از اتفاقات ناگوار در اولویت قرار می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین نکات در زمینه ایمنی، استفاده از سیستم های هشدار و اطفای حریق است. نحوه عملکرد بوستر پمپ آتشنشانی ونداد تجهیز به این صورت است که بوستر پمپ آتش نشانی با فشار بالا درون مدار قرار می‌گیرد و آب مورد نیاز برای اطفاء حریق را فراهم می‌کند. هم چنین در حالت تک فاز یا سه فاز موجود است. بوستر پمپ های آتشنشانی ونداد تجهیز قابل سفارش و ساخت در مدل‌های متنوع است و دلیل این تنوع سفارش نیز، کیفیت بالا و مونتاژ دقیق این محصول در رده بالا است و به همین دلیل از بهترین محصولات در بازار تاسیسات ساختمانی به شمار می رود. بوستر پمپ آتشنشانی ونداد تجهیز با کارایی بسیار بالا و مناسب، بهترین عملکرد را دارد. طراحی زیبا و جنس بدنه مقاوم از بارز ترین ویژگی‌های این محصولات به شمار می‌رود. مجهز بودن به فلوتر برای روان بودن فعالیت دستگاه، دارای قسمت کنترل فاز برای جلوگیری از آسیب به دستگاه در زمان فعالیت، داشتن کابل برق و کلید مینیاتوری، شیر یک طرفه یورک اصل، مجهز به سنسور دانفوس و یاBIO ، ایتالیایی بودن تمامی قطعات اتصالات ورودی و خروجی، تابلو فرمان دور ثابت، مجهز به لرزه گیر‌های مهاردار از شرکت ارتعاشات صنعتی ایران، کلکتور ساخته شده از گالوانیزه گرم، صفحه نمایش HMI دیجیتالی نشان دهنده فرکانس و ولتاژ و ... از ویژگی های فوق العاده کاربردی این محصول ونداد تجهیز به شمار می رود.

بوستر پمپ آبرسانی ونداد تجهیز

همانطور که پیش از این در قسمت های بالای مطلب اشاره کردیم، این نوع از بوستر پمپ برای مکان هایی که آب مصرفی زیادی دارند، مانند مجتمع های مسکونی و کارخانه‌جات، مجموعه‌های ورزشی، آب رسانی شهر‌ها و شهرک‌ها و... کاربرد زیادی دارد. دو نکته حائز اهمیت در هنگام انتخاب بوستر پمپ آبرسانی ونداد تجهیز ، هد و دبی مورد نیاز و نوع الکتروپمپ مورد استفاده در بوستر پمپ است. ویژگی‌های بوستر پمپ آبرسانی ونداد تجهیز:
رعایت کامل استاندارد‌های اتصالات لوله‌ها و شیر‌آلات

  • با دوام از نظر جنس بدنه
  • دقت در انتخاب اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ ها
  • استفاده از اینورتر‌های با کیفیت
  • استفاده از بهترین تجهیزات معتبر خارجی و ایرانی

نکات مهم هنگام خرید بوستر پمپ

پیش از خرید بوستر پمپ لازم است به نکات بسیاری توجه نمایید، توجه به این موارد به شما کمک کند تا هنگام خرید، بهترین و هوشمندانه ترین انتخاب را داشته باشید.

ابعاد بوستر پمپ

اهمیت اندازه بوستر پمپ با توجه به فضا در صورتی که فضای کمی را در اختیار داشته باشید نکته ای مهم و کاربردی به شمار می‌رود. لازم است پیش از خرید بوستر پمپ میزان فضایی را که در اختیار دارید، در اختیار واحد فروش مورد نظر قرار دهید تا بهترین گزینه را به شما پیشنهاد دهند.

میزان جریان ورودی و خارجی

هرقدر میزان این دو جریان ورودی و خارجی به درستی محاسبه شود میزان قدرت پمپ مورد نیاز برای هر پروژه صحیح تر مشخص خواهد شد.

میزان خروجی مورد نیاز

میزان خروجی در بوستر پمپ اهمیت بالایی دارد. با بررسی دقیق میزان خروجی می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

اندازه سیستم تقویت کننده

عددی ثابت است که با توجه به نیاز مصرف کننده متغیر خواهد بود. هنگام انتخاب عدد سیستم تقویت کننده باید با توجه به نیاز و مصرف خود این کار را انجام دهید تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود و هزینه اضافی صورت نگیرد.

در آخر

محاسبه تمامی این موارد به شما در جهت انتخاب صحیح بوستر پمپ موردنظرتان کمک  بزرگی خواهد کرد. در پایان امیدواریم این مطلب برای شما‌ مفید و کاربردی بوده باشد. برای داشتن انتخاب صحیح در راستای خرید یک محصول پیشنهاد ما کسب اطلاعات و تحقیق از تیم های حرفه‌ای است که مناسب ترین و صادقانه ترین اطلاعات را در اختیار شما قرار دهند. در صورتی که قصد خرید انواع بوستر پمپ آبرسانی و آتشنشانی را دارید، مشاوران واحد فروش ونداد تجهیز در خدمت شما هستند تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

ادامه مطلبنمایش کمتر
تماس با واحد فروش
بوستر پمپ ونداد تجهیز قابل سفارش و ساخت در مدل های متنوع کیفیت بالا و مونتاژ دقیق کارکرد با برق تک فاز و یا سه فاز بر حسب توان پمپ ها دارای پمپ ها با دور موتور 1450rpm و یا 2900rpm استفاده از پمپ های با کیفیت و ضمانت
تماس با واحد فروش
بوستر پمپ ونداد تجهیز قابل سفارش و ساخت در مدل های متنوع کیفیت بالا و مونتاژ دقیق کارکرد با برق تک فاز و یا سه فاز بر حسب توان پمپ ها دارای پمپ ها با دور موتور 1450rpm و یا 2900rpm استفاده از پمپ های با کیفیت و با...

تنظیمات

فهرست

اشتراک گذاری